PHANTOM 3 - DOE

2y ago
31 Views
3 Downloads
2.88 MB
59 Pages
Last View : 1d ago
Last Download : 3m ago
Upload by : Sabrina Baez
Transcription

PHANTOM 3ADVANCEDÚtmutató2015.04V1.0

Az kHivatkozásAz első repülés előttA Phantom 3 Advanced első reptetése előtt olvassa el az alábbi dokumentumokat1. Phantom 3 Advanced Útmutató2. Phantom 3 Advanced / Intelligens akku biztonsági útmutatóAjánlott megtekinteni az oktatóvideókat a DJI weboldalán és elolvasni a Phantom 3 Advanced /Advanced “Biztonsági útmutató és nyilatkozat” című dokumentumot az első repülés előtt. Készüljön fel azelső repülésre a Phantom 3 Advanced Gyors útm ut at ó segít ségével. Olvassa el ezt a Phantom 3Advanced Útmutatót a részletesebb információkért.Oktató videókKérjük tekintse meg a következő videót a Phantom 3 Advanced biztonságos -3/videoA DJI Pilot alkalmazásTöltse le és telepítse a DJI Pilot alkalmazást. Szkennelje be a QR kódot a letöltéshez.Android: A DJI Pilot app az Android 4.1.2 vagy újabb verziókkal kompatibilis.iOS: A DJI Pilot iOS 8.0 vagy frissebb verziókkal kompatibilis.2 2015 DJI. All Rights Reserved.

TartalomAz útmutató használataJelzések2Az első repülés előtt2Oktatóvideók2A DJI Pilot alkalmazás letöltése2A termékrőlBemutatkozás6Kiemelt tulajdonságok6A gép felkészítése7A gép részei8A távirányító részei9A drónRepülésvezérlő12Repülési mód12Repülési státusz jelzések12Return to Home (RTH)13Okos RTH13Merüléses RTH14Failsafe (Hibamentés) RTH15Dinamikus Home Point15Vizuális Pozíciótartó Rendszer16Repülésrögzítő17A propellerek fel- és leszerelése17DJI intelligens akku18TávirányítóA távirányító tulajdonságai24A távirányító működése24Státusz LED29Összehangolás29 2015 DJI. All Rights Reserved.3

Távirányító megfelelősége30Kamera és gimbalKamera tulajdonságai32Gimbal33DJI Pilot lói központ40RepülésKörnyezeti elvárások42Határok és tiltott (No-Fly) zónák42Repülés előtti ellenőrzés46Az iránytű kalibrálása46Automatikus fel- és leszállás47Repülés teszt48A motorok elindítása és leállítása48Hibakeresés (FAQ)Függelék4Specifikációk53Intelligent Iránybeállítás (IOC)56FCC Szabályozás57 2015 DJI. All Rights Reserved.

A termékrőlEz a fejezet a DJI Phantom3 Advanceddrónt és tartozékait mutatja be. 2015 DJI. All Rights Reserved.5

A termékrőlBemutatkozásA Phantom 3 Advanced a következő generációs DJI quadcopterek képviselője. Full HD videóra képesilletve HD videojelet továbbít. A beépített kamera egy integrált gimbalt tartalmaz ezáltal növelve a stabilitástés csökkentve a súlyt. Ha a GPS jel nem elérhető a “Vision Positioning System” (vizuális pozíciótartórendszer) is egy helyben tudja tartan a repülőeszközt.Kiemelt tulajdonságokA termékrőlKamera és Gimbal: A Phantom 3 Advanced Full HD video felvételére képes maximum 60 képkocka permásodperccel, illetve 12 Megapixeles fotók készítését tudja amik sokkal élesebbek és tisztábbak mintezelőtt. A továbbfejlesztett szenzornak köszönhetően élesebb képek, kevesebb zaj és job fotók érhetőek elmint bármelyik eddigi repülő kameránál.HD Video Downlink: Kis késés a beépített továbbfejlszetett DJI Lightbridge segítségével.DJI intelligens akku: A legújabb 4480 mAh-s intelligens akku új cellákat és vezérlést kapottRepülésvezérlő: Az új generációs repülésvezérlő még biztonságosabb és megbízhatóbb repülést tesz lehetővé. Alegújabb repülésrögzítő elment minden kritikus adatot minden repülésről ezáltal a Vizuális Pozíciótartó Rendszerpontosságát növeli beltérben vagy rossz GPS jelminőség esetén.6 2015 DJI. All Rights Reserved.

DJI HungaryPhantom 3 Advanced ÚtmutatóA gép felkészítéseA gimbalrögzítő eltávolításaA gimbalrögzítőt jobbra csúsztatva lehet eltávolítani (ha szemből nézzük a drónt), a képen láthatómódon:A termékrőlPropeller felszerelésA fekete anyás propellereket a fekete tengelyvégű motorokra kell helyezni majd az óramutató járásávalellentétes irányba pörgetve kell ráhúzni. A szürke anyás propellereket a szürke motorokra kell helyezni,azonban ezeket az óramutató járásának megfelelő irányba kell pörgetni a ráhúzáshoz. Minden propellerlegyen kellően stabilan meghúzva a motoron, de ne erőltesse azt!A propellereket a megfelelő motorra helyezze és kézzel húzza meg stabilan.A távirányító felkészítéseHajtsa fel a mobiltartót a kívánt szögbe majd az antennákat hajtsa mögüle enyhén kifelé1. Nyomja meg a trató oldalán lévő gombot majd állítsa be a megfelelő magasságúra a mobiltartó szorítópofáját.2. Rögzítse a mobilt a pofa lenyomásával, majd egy USB kábel segítségével csatlakoztassa a mobilt atávirányító hátulján található csatlakozóhoz a képen látható módon. 2015 DJI. All Rights Reserved.7

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóA gép részei[1][2][3][4][7][1] GPS[2] Propeller[3] Motor[6][5][4] Első LEDA termékről[5] Leszállótalp[8][9][10][6] Gimbal és kamera[7] Micro-USB Port[8] Státuszjelző[11][9] Intelligans akku[10] Vizuális pozíciótartóérzékelők[12][11] Antennák[12] Kamera Micro-SD kártya4Kbemenet[13] Kamera Micro-USB Port[14] Összehangoló gomb[14][13]A távirányító részei[1] Antennák[1][2]A drón irányításáért és avideójel fogadásáért[2] MobiltartóRögzíti a mobilt atávirányítóhoz.[3][8][7][6]8 2015 DJI. All Rights Reserved.[4][5][3] Irányító karokA drón irányításáért felel[4] Return Home (RTH – hazatérés)gomb

Phantom 3 Advanced Útmutató[5] Töltöttségjelző LEDekA távirányító akkujainak töltöttségét jelzi[6] Státusz LEDA távirányító státuszát jelzi[7] Bekapcsoló gombKi- és bekapcsolja a távirányítót[8] RTH – hazatérés - LEDA kör alakú LED az RTH gomb körül mutatjaaz RTH státuszt.A termékről[15][16][9] Kamera beállítás görgőA görgő forgatásával változnak a kamerabeállításai. Csak akkor működik ha atávirányító egy mobillal van összekötveamin éppen fut a DJI Pilot alkalmazás.[10] L ejátszás gomb[14][13][9][10][12][11]A rögzített fotók és videók visszanézése.[11] Elsütő gombFotó készítésére. Sorozatfotó módban egynyomásra elkészíti az összes képet.[12] Repülési mód kapcsoló“P”, “A” és “F” módváltáshozközötti[15] Mircro-USB Port[13] Videófelvétel gombEgy nyomásra elindítja a felvételt, akövetkezőre leállítja azt.A firmware frissítéséhez csatlakoztasson egySD kártya olvasót[16] USB Port[14] Gimbal görgőMobileszköz csatlakozás vagy USB pendriveA gibal billentését szabályozza.csatlakozása firmware frissítéshez.[17] C1 gombSzemélyre szabása DJI Pilot app-al[18] C2 gomb[18][17]Személyre szabása DJI Pilot app-al[19] Töltő csatlakozóA távirányító akkujának feltöltéséhez[19] 2015 DJI. All Rights Reserved.9

A drónEz a fejezet a repülésvezérlő-, a vizuálispozíciótartó rendszer- és az intelligensakkumulátor tulajdonságait mutatja be.10 2015 DJI. All Rights Reserved.

A drónRepülésvezérlőA Phantom 3 Advanced továbbfejlesztett repülésvezérlővel rendelkezik mely tertalmaz egy új repülési módot. Abiztonsági módok a hibamentés és a hazatérés funkciókat is tudják ami által a gép hazatér ha elveszti akapcsolatot a távirányítóval. A repülésrögzítő elmenti a kritikus adatokat minden repülésről az onboardadattárolóba.Repülési módA repülésvezérlő módkapcsolójáról bővebben a használati útmutató 26. oldalán olvashat .StátuszjelzőA Phantom 3 Advanced drónon első ledek és (hátsó) státuszjelző ledek vannak az alábbi képen láthatómódon:StátuszjelzőElső ledekAz elülső ledek mutatják a drón irányát Ezek folyamatosan zölden világítanak bekapcsolt állapotban mutatvaa drón elejének irányát. A státuszjelző a repülésvezérlővel kommunikálva jelzi a drón státuszát. A jelzésekjelentését a következő táblázat tartalmazza. 2015 DJI. All Rights Reserved.11A drónHáromféle repülési mód érhető el a drónnal:P mód (Positioning): A P mód erős GPS jel esetén javasolt. Háromféle P mód létezik melyek közül aPhantom3 drón automatikusan válast a GPS jel erősségétől függően.P-GPS: GPS és vizuális pozícionálás is aktív de a drón GPS-sel tartja a pozíciójátP-OPTI: A vizuális pozíciótartás aktív de a GPS jel nem elég erős. Ilyenkor a Vizuális pozíciótartó rendszerrellebegve tartja a pozíciót a gép.P-ATTI: Sem GPS sem vizuális ozíciótartás nem elégséges, ilyenkor nyomásmérőt használva tartja agép a magasságát (cask a magasságát!)A mód (Attitude): A GPS és a vizuális pozícionáló sincsen használatban. A gép kizárólag nyomásmérősegítségével stabilizál, bár haza tud térni jelvesztés esetén ha a Home Point elmentése sikeres voltF mód (Function): Intelligens Iránytartás (IOC) aktív. Az IOC-ről bővebben a függelékben olvahat ahasználati útmutató 55. oldalán!

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóA státuszjelző jelzéseinek jelentéseNormalVörös, zöld és Sárga villanfelváltvaZöld és sárga felváltva villogBemelegítésRepülés biztonságos (P-módban GPS-sel és vizuálisLassú zöld villogáspozíciótartóval)A drónRepülés biztonságos (P-mód vizuálispozciótartással de GPS nélkül)zöld duplán villanX2Bekapcsolás és önellenőrzésRepülés biztonságos (A-módban de GPSés vizuális pozíciótartó használata nélkül)Lassú sárga villogásWarningGyors sárga villogásTávirányító jel elveszítveLassú vörös villogásAkku merülés jelzésGyors vörös villogásKritikusan alacsony akku töltöttségVörös villogIMU hiba— Vörös világítKritikus hibaVörös és sárga villog felváltvaIránytűt kalibrálni kellHazatérés (RTH)A hazatérés (RTH) visszaviszi a gépet a legutóbb elmentett felszállóhelyre (Home Point-ra HP). Háromesetben kapcsol be ez a funkció:; Okos RTH, Merüléses RTH és Hibamentés RTH.GPSHome PointLeírásHa megfelelően erős a GPS jel felszálláskor, a felszállás helyét tárolja ela drón HP-ként. Elmentésekor gyors villogással jelez a státuszjelző. AGPS jel erősségét a GPS ikon mellett jelzi:Okos RTHAktiválás: a távirányító RTH gombját megnyomva (bővebben az RTH gombról a 26 oldalon olvashat)vagy a DJI Pilot alkalmazásban megnyomva a RTH gombot elégséges GPS jel esetén. Ilyenkor a drónvisszatér a legutóbb mentett Home Point-ra. Hazatérés közben a távirányítóval irányítható a Phantom ígyelkerülhetők az esetleges ütközések. Tartsa nyomva az RTH gombot az aktiváláshoz, szükség esetén pedignyomja meg újra az automatikus hazatérés megszakításához és a teljes irányítás visszaszerzéséhez.12 2015 DJI. All Rights Reserved.

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóDJI HungaryMerüléses RTHA merüléses hibamentés akkor kapcsol be amikor a DJI Intelligens akkuja annyira lemerült hogy az márveszélyeztetheti a gép sértetlen visszarepülését. Ajánlott ilyenkor rögtön megkezdeni a hazatérést és aleszállsát. A DJI Pilot app figyelmezteti a pilótát hogy térjen vissza a géppel a felszállási pontra amikorérzékeli az akku alacsony töltöttségét. Amennyiben 10 másodpercig nem történik beavatkozás a drónmegkezdi az automatikus hazatérést. A felhasználó ezt megszakíthatja az RTH gomb egyszerilenyomásával. A riasztási küszöb kiszámítása az adott magasság és távolság mértékéből kerül kiszámításra.Amennyiben a töltöttségi szint a nagy magasság miatt nem elegendő a hazatérésre cask a leszállásra, adrón ereszkedni kezd. Ilyenkor a pilóta még befolyásolhatja a leszállás irányát a távirányító segítségével.A drónA töltöttség kijelzése a DJI Pilot app-ban:Elégségestöltöttség (zöld)Kritikusan alacsonytöltés (vörös)Alacsony töltöttségiszint (sárga)Becsült repülési időHazatéréshezszükségesenergiaAkku töltöttség visszajelzőAkkuJavaslatStátuszMerülő akkujelzésAz akku kezdmerülni. Kéremlandoljun!Lassú nnallandoljon!Gyors vörösvillogásBecsültrepülésiidőA becsült idő ajelenlegitöltöttségbőlszámolódik ki.N/ATeendőDJI Pilot appNyomjon “Go-home”-t így adrónautomatikusanhazatér és landol, vagy“Cancel”-t a normal repülésfolytatásához. Ha nem nyomsemmit, 10 másodpercmúlvaautomatikusanhazatér és landol a drón. Atávirányító hangjelzést ad.A DJI Pilot app vörösen villog,közben a drón ereszkednikezf. A távirányító hangjelzéstad.N/ARepüljön visszaa drónnal,landoljon, állítsale a motorokatmajd landolni a drónt.N/A 2015 DJI. All Rights Reserved.13

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóAmennyiben a kritikusan alacsony töltöttségnél a drón ereszkedni kezd, a távirányítón amagasságot tertva biztonságosabb helyre lebegtetheti az eszközt.A jelzések és a színek az akku töltöttségjelzőn a drón aktuális státuszából kerülnek tA hibamentés RTH akkor aktiválódik mikor a távirányító jele (beleértve a video jelét) 3 másodpercnélrégebben elveszett, a Home Point elmentése sikeres volt és az iránytű is rendesen működik. A folyamat afelhasználó által megszakítható amennyiben közben visszatér a kapcsolat a távirányító és a drón között.Hibamentés fázisai1 Elmenti a felszállóhelyet(HP)2 Jóváhagyja a HP-t3 Távirányító jel elveszett Zöld villogásZöld villogásGyors sárga villogás4 3 másodpercen túl nincsjel.5 Hazatér (magasságbeállítható)6 Landolás 5 másodperc lebegésután 3S Height over HP 20m Elevate to 20m20mHeight over HP 20mGyors sárga villogásGyors sárga villogásGyors sárga villogásA gép nem kerüli el az esetleges tereptárgyakat RTH közben, ezért érdemes minden repülés előtt ahelyi terepviszonyoknak megfelelő visszatérési magasságot beállítani a DJI Pilot app-ban. Lépjen a“Camera” nézetbe, válassza a “MODE”-ot és állítsa be a “Failsafe altitude”-nél a magasságot.A drón abbahagyja az ereszkedést és a visszatérést ha a felhasználó a gázkart megnyomja aHibamentés RTH alatt.Vizuális pozícionáló rendszerA DJI vizuális pozícionáló rendszere ultrahangos és képi adatok segítségével tartja a drón pozícióját. Általa aPhantom 3 Advanced olyankor is tudja tartan a pozícióját amikor a GPS jel nem elérhető, például beltérifelhasználás esetén. Az eszköz főbb részei a drón also részén találhatóak, ezek a[2] két darab ultrahangos szenzor [1] egy darab kamera.1214 2015 DJI. All Rights Reserved.

DJI HungaryPhantom 3 Advanced ÚtmutatóA vizuális pozícionáló használataA vizuális pozícionáló rendszer automatikusan bekapcsol a drónnal együtt minden alkalommal.(nincs szükség külön aktiválásra) segítve annak precízebb pozíciótartását olyankor is amikornincsen elégséges GPS jel. Leginkább beltéri használatnál hasznos.A drónÍgy használható:1. A Repülési mód kapcsolót tegye “P” módba2. Helyezze a gépet vízszintes felületre! Fontos: Csak mintás talajon működikmegfelelően, egyszínű sima felületen nem!3. KApcsolja be a drónt. A státuszjelző kétszer zölden villan, ilyenkor a vizuális pozícionáló rendszer üzemkész.Finoman adjon gázt, hogy a drón elemelkedjen. Ezután tartan fogja a pozíciót.A vizuális pozícionáló rendszer hatékonysága függ a talaj minőségétől. Hangelnyelő anyag felettaz ultrahangos szenzorok nem működnek, a túlzottan egyenletes színű talajon pedig a kamera nemtud tájékozódni. Ilyenkor a drón automatikusan átvált a P-módról A-módra ha sem a GPS sem pediga vizuális pozícionálás nem elérhatő. Nagyfokú óvatosság szükséges tehát:Egyszínű felületek felett repülve (pl fekete, fehér, zöld, kék).Tükröződő felületek felett repülveNagy sebességnél (8 m/s 2 méteren vagy 4 m/s felett 1 méter magasan).Víz- vagy átlátszó felületek felett repülveMozgó tárgyak vagy felületek felett.Olyan helyeken ahol a fényviszonyok hirtelen és nagyon megváltoznak.Extrém sötétben (lux 10) vagy fényességben (lux 100,000)Hangelnyelő anyag felett (pl vastag szőnyeg).Mintázat vagy textúra nélküli felületek felett.Állandóan ismétlődő mintázatú felület felett (pl azonos mintájú csempék)Hanghullámot elterelő felületek felett.Tartsa tisztán az érzékelőket! A por vagy egyéb szennyeződés befolyásolja a pontosságot.A vizuális pozícionálás 0-3 méteres magasság között hatékony.Nem működik megfelelően ha a drón víz felett repül.Rossz fényviszonyoknál nem látja a padló mintázatát (kevesebb, mint 100 lux).Ne használjon 40 KHz-en működő másik ultrahangos eszközt ha a Vizuális pozícionálóhasználatban van.A vizuális pozícionáló rendszer nem képes stabilizálni a drónt ha az 0,5 méteres magasság alattrepül a földhöz közel. 2015 DJI. All Rights Reserved.15

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóTartsa távol az állatokat a Vizuális pozícionáló rendszer használatakor, mivel az olyan nagyfrekvenciájú hangokat használ amit csak egyes állatok hallanak és megzavarhatja őket!AdatrögzítőA repülési adatok automatikusan rögzítésre kerülnek a drón belsejében található adattárolón.Ilyenek mint a repülési telemetria, drón státusz információk és más paraméterek. Az adatok a DJIPilot app segítségével érhetőek el a drónon található Micro-USB porton keresztül.Propellerek fel- és leszereléseA drónA Phantom 3 drónon kizárólag a DJI által jóváhagyott propellereket használjon. A propelleren találhatószürke vagy fekete anya jelzi a forgásirányt és azt hogy melyik motorra való a rotor. A propellereket aPhantom 3 Advanced megfelelő színnel jelölt motorjainak tengelyére kell feltekerni.Szürke anyaFekete anyaSzürke tengelyvégű motorokFekete tengelyvégű s : A jelölt irányba kell forgatni a felszereléshez és meghűzáshozlelazítás: A jelölt irányba forgatva lelazítható és leszerelhetőA propellerek felszerelése1. A szürke anyás propeller a szürke tengelyvégű motorra kell helyezni és az óramutató járásának irányábankell meghúzni. A fekete anyás propellereket a fekete tengelyű motorokra kell ráhelyezni és az óramutatójárásával ellentétes irányba kell meghúzni. Repülés előtt kézzel finoman rá kell szorítani a tengelyre.16 2015 DJI. All Rights Reserved.

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóDJI HungaryBizonyosodjon meg hogy a megfelelő propeller a hozzá való motoron van különben nem fogfelszállni a drón. A propellerek kezelésekor viseljen kesztyűt.Kézzel húzza meg mindegyik propeller hogy biztos legyen benne hogy rögzítve vannak a motorokon.Propeller leszerelésTartsa meg a motort az egyik kezével, a másikkal pörgesse a propeller a rajta jelzett lazítási irányba!Ellenőrizze a propellerek rögzítettségét minden felszállás előtt. SOHA NE HASZNÁLJON régi, töröttA drónvagy sérült propellereket!NE NYúLJON a forgó rotorokhoz mert sérülésveszélyes!KIZÁRÓLAG EREDETI DJI propellert használjon a biztonságos repülés érdekében!DJI intelligens akkumulátorAz intelligens akkumulátor 4480 mAh-s teljesítményű, 15.2 Volt feszültségű illetve okos töltési illetvekisütési funkciókkal bír. Emiatt kizárólag eredeti DJI töltővel tölthető.Intelligens akkumulátorTöltőAz akkut az első repülés előtt teljesen fel kell tölteni. Bővebb információkért olvassa el a “Charging theIntelligent Flight Battery” részt.A Phantom 3 Advanced töltő 57 Watt teljesítményűDJI intelligens akku funkciói1. Töltöttségjelző: ledek mutatják a pillanatnyi töltöttségi szintet.2. Akku élettartam kijelzés: Led mutatja az akku életciklusát3. Automata kisütő funkció: Ha 10 napnál régebben nem volt használva, az akku kisüti magát 65% alámegelőzvén a felpuffadást. Ez kb 2 nap alatt megy végbe, ezalatt kevés hőt is lead az akku. A kisütésiküszöb a DJI Pilot app-ban beállítható.4. Kiegyensúlyozott töltés: Automatikusan kiegyensúlyozza a feszültséget töltés közben a cellák közt.5. Túltöltés védelem: A töltés automatikusan leáll ha az akku feltöltődött6. Hőmérséklet figyelés: Csak 0 C(32 F) és 40 C (104 F) külső hőmérséklet esetén idul be a töltésifolyamat7. Túláramvédelem: Nagy áramerősség észlelésénél (több, mint 8 Amper) a töltés leáll.8. Túlmerülés elleni védelem: Ha az akku kisütésnél eléri a 12 Voltot a lemerítés leáll9. Zárlat védelem: Rövidzárlat esetén automatikusan megszakad az áramkör. 2015 DJI. All Rights Reserved.17

Phantom 3 Advanced Útmutató10. Cellasérülés védelem: DJI Pilot app figyelmeztető üzenetet mutat cellasérült akku használata esetén11. Akku hibalista: A DJI Pilot app eltárolja az akku hibalistáját.12. Alvás mód: 20 perc bekapcsolt de nem használt állapot után az akku alvás módba vált hogy energiátspóroljon.13. Kommunikáció: A drón távirányítójára leküldi a gép az akkuinformációkat úgy mint a töltöttségi szint,kapacitás, feszültség stbOlvassa el a Phantom 3 Advanced / Advanced DJI intelligens akku biztonsági útmutatót használatelőtt. A hibás használtért minden felelősség a felhasználót terheli.A drónAkkuhasználatLED1LED2LED3LED4Bekapcsológomb (beépített LED)TöltöttségjelzőKi- és bekapcsolásBekapcsolás: Nyomja meg a bekapcsológombot egyszer, majd nyomja meg még egyszer és tartsabenyomva 2 másodpercig. A LED vörösre vált és a töltöttségjelző bekapcsolKikapcsolás: Nyomja meg a bekapcsológombot egyszer, majd még egyszer és tartsa benyomva 2másodpercig a kikapcsoláshoz.Alacsony hőmérsékelt figyelmeztetés:1. Az akku kapacitása jelentősen csőkken alacsony hőmérsékletű használat esetén ( 0 C ).2. Nem javasoltt extrém hidegben használni az akkukat ( -10 C) Az akku feszülsége cask e hőmérsékletfelett éri el a megfelelő szintet (-10 C és 5 C között).3. Alacsony hőmérsékletnél ha a DJI Pilot app alacsony akkutöltöttséget jelez azonnal fejezze be a repülést!4. Tartsa az akkukat beltérben mielőtt hidegben repülne hogy felmelegedjenek.5. Hogy az akku teljesítménye biztos legyen tartsa azt 20 C környékén.6. A töltő megszakítja a töltést ha az akkucellák hőmérséklete nincs a biztonságos használati hőmérséklettartományban (0 C 40 C ).Hidegben helyezze be az akkut a drónba, indítsa el de hagyja legalább 1-2 percig melegedni agépet felszállás előtt.Akkuszint ellenőrzésAz akku töltésjelzője mutatja az akku töltöttségi szintjét. Ha az akku ki van kapcsolva, az ellenőrzésheznyomja meg az akku gombját egyszer röviden. Az akku töltöttségjelzője felkapcsol és megmutatja a töltöttségiszintet.18 2015 DJI. All Rights Reserved.

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóDJI HungaryAz akku töltésjelzője mutatja az állapotát az akku töltése közben is.Jelmagyarázat:: LED bekapcsolva.: LED kikapcsolva: LED villogAkku töltöttségi szintjeLED1LED2LED3LED4Akku töltöttségi szintje87.5% 100%75% 87.5%A drón62.5% 75%50% 62.5%37.5% 50%25% 37.5%12.5% 25%0% 12.5% 0%Akku életeAz akku életciklus jelző megmutatja hogy még hányszor tölthető fel az akkumulátor mielőtt cserére szorul.Ellenőrzéséhez kikapcsolt akkunál tartsa nyomva 5 másodpercig az akkumulátor bekapcsológombját. Azakku töltésjelzője felkapcsol és/vagy villan 2 másodpercig ez alapján:Akku életciklusaLED1LED2LED3LED4Akku élete90% 100%80% 90%70% 80%60% 70%50% 60%40% 50%30% 40%20% 30%below 20%Ha az akku élettartama eléri a 0%-ot többé nem szabad használniTovábbi akkuinformációkért indítsa el a DJI Pilot alkalmazást és ellenőrizze az információkat az akku(Battery) fül alatt 2015 DJI. All Rights Reserved.19

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóAz intelligens akku töltése1. Csatlakoztassa a töltőt a fali aljzatba (100-220-240 V 50/60 Hz).2. Nyissa fel a töltő védőkupakját ls csatlakoztassa rá az akkut. Ha az akku töltöttségi szintje magasabbmint 95% kapcsolja be töltés előtt az akkut3. Az akku töltöttségjelzője mutatni fogja az akku töltöttségi állapotát töltés közben is.4. Az akkun lévő összes led automatikusan kikapcsol ha az akku teljesen feltöltődött5. Hűtse le a levegőn az akkukat használat után elpakolás előtt.A drónDNe töltse egyidőben az akkut és a távirányítót mert a töltő ettől túlhevülhet!Mindig kapcsolja ki az akkut mielőtt kiveszi vagy behelyezi a Phantom 3 Advanced multikopterbe.Sose helyezzen be vagy távolítson el akkut bekapcsolt állapotban!TöltőIntelligens akkuKonnektorAkku visszajelző töltés közbenLED1LED2LED3LED4Töltöttségi szint0% 25%25% 50%50% 75%75% 100%Fully ChargedBattery Protection LED DisplayThe table below shows battery protection mechanisms and corresponding LED patterns.Akkuszint jelzők töltésnélLED120LED2LED3LED4 Villogás minta 2015 DJI. All Rights Reserved.AkkuvédelemLED2 másodpercenként 2 villogásTúláram érzékelveLED2 másodpercenként 3 villogásRövidzárlat érzékelveLED3 másodpercenként 2 villogásTúltöltés érzékelveLED3 másodpercenként 3 villogásOver-voltage charger detectedLED4 másodpercenként 2 villogásTöltő hőmérséklet alacsonyLED4 másodpercenként 3 villogásTöltő hőmérséklet túl magas

DJI HungaryPhantom 3 Advanced ÚtmutatóHa a problémák megoldódtak kapcsolja ki az akkut. Húzza ki a töltőből majd dugja vissza újra hogy a töltésfolytatódjon. Ha a hőmérséklettel van gond akkor nincsen erre szükség, a töltő automatikusan újraindítja atöltést ha a hőmérséklet helyreállt.A DJI nem vállal felelősséget harmadik féltől származó töltők használatából eredő károk miatt 2015 DJI. All Rights Reserved.21A drónAz intelligens akku lemerítésének módjaiLassú: Helyezze az akkut a Phantom3 drónba és kapcsolja be. Hagyja bekapcsolva míg 8%töltöttség marad vagy amíg már nem tudja újra bekapcsolni az akkut. Indítsa el a DJI Pilotalkalmazást az akkuszint ellenőrzéshez.Gyors: Repüljön a Phantom3 drónnal addig amíg 8% töltöttség marad vagy amíg már nem tudjaújra bekapcsolni az akkut

A ágait és a kamera és a drónirányításának módjait mutatja be.22 2015 DJI. All Rights Reserved.

DJITávirányítóTávirányító tulajdonságaiA Phantom 3 Advanced egy többfunkciós vezeték nélküli kommunikációs eszköz mely magában foglaljaa video jeltovábbító rendszert és a drón irányító rendszerét. Mindkét rendszer 2.4 GHz frekvenciánműködik. A távirányító többféle kameravezérlő feladatot is ellát, ilyen például a videóindítás és leállítás, afootkészítés vagy a kamera stablizátor (gimbal) billentés. A távirányító tápellátását egy 2S újratölthető akkubiztosítja. A töltöttségi szintjét az előlapon lévő visszajelző ledek segítségével láthatjuk.A távirányítóMegfelelőség: A távirányító megfelel a CE és az FCC szabályozások kívánalmainak!.Használati módok: 3 féle irányítás lehetséges, az 1-es mód, a 2-es mód, vagy az egyedi mód.1-es mód: A job oldali joystick a gázkar.2-es mód: A bal oldali joystick a gázkar.Az iirányítási nterferenciák elkerülése érdekében ne használjon 3-nál több eszközt egy helyszínen.A távirányító használataA távirányító ki- és bekapcsolásaA Phantom 3 Advanced távirányítóját egy 6000 m A h-s 2S akkumulátor működteti. A töltöttségi szintjétaz előlapon lévő visszajelző ledek segítségével láthatjuk. Így kapcsolja be a távirányítót:1. Kikapcsolt távirányítónál nyomja meg a bekapcsológombot egyszer. Ilyenkor bekapcsol az akkutöltöttséget jelző ledsor.2. Nyomja meg és tartsa lenyomva abekapcsológombot a távirányítóbekapcsolásához.3. A távirányító bekapcsoláskor sípol egyet. A státuszjelző led zöld és gyorsan villog, ez az eszköz és a drónkapcsolódását jelzi. A led zöld világításra vált ha a kapcsolat létrejött.4. A kikapcsoláshoz ismételje meg a 2. pontbanleírtakat!A távirányító töltéseA hozzá adott töltövel töltse a távirányítót a következő ábra szerint 2015 DJI. All Rights Reserved.23

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóKonnektorTöltőBekapcsoló gombKamera irányításA távirányítóAz Elsütő gomb, a Lejátszás gomb és a Felvételindító gombok illetve a Kamerabeállító görgő segítségévelindítson videófelvételt vagy készítsen fotókat illetve állíthat a kamerabeállításokon.[5][4][1][2][3][1] Kamerabeállító görgőGörgetéssel állíthatja be az ISO-t, a zársebességet és a rekeszt a távirányító elengedése nélkül.Lejátszás módban a görgőt jobbra vagy balra mozgatva választhat a fotók és a videók között.[2] Lejátszás gombNyomja meg ha visszanézné a már felvett videókat vagy fotókat[3] Elsütő gombNyomja meg a fotózáshoz, sorozatfotónál a sorozat indításához.[4] Felvételindító gombA felvétel indításához nyomja meg egyszer, majd a leállításhoz újra.[5] Gimbal tárcsaA gimbal buktatását állítja (tilt)A drón irányításaEz a fejezet a drón irányítását mutatja meg a távirányító segítségével. Az iányító alap esetben 2-es módravan beállítva (azaz a bal oldali joystick a gázkar)24 2015 DJI. All Rights Reserved.

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóDJI Hungaryjoystick semleges állása: Az irányító karok középállásban vannak beépítvejoystick mozgatása: Az irányító karok elmozdítva a középső pozícióból.Távirányító (2es mód)Drón állása(Mutatja az orr állását)MegjegyzésekA távirányítóA bal oldali kar előre- és hátranyomásával a drónemelkedését állíthatjuk. Előre tolva emelkedik,hátrahúzva ereszkedik a drón. Nyomja előre a kart afelszálláshoz.Ha mindkét kar középállásban van a Phantom 3Advanced lebegni fog egyhelyben.Minél jobban eltolja a kart a Phantom 3 A d v an c edemelkedlése ennál gyorsabb lesz. Mindig finomannyomja a karokat hogy elkerülje a hirtelen és agresszívemelkedést.A bal kar jobbra- és balra tolásával a drón oldalirányúforgásán állíthatunk.Nyomja a kart balra a drón óramutató járásávalellentétes irányú forgatásához, jobbra nyomvapedig az óramutató járásának megfelelőenfordulhat a drónunk. Ha a kar középállásban van adrón irányultsága nem változik.Minél jobban eltoljuk a kart a középállásból a Phantom3 Advanced annál jobban elfordul.A job oldali kar fel- és letolásával a drón előre- és hátramozgását változtathatjuk.Nyomja a kart felfelé az előrerepüléshez, lefelé ahátrarepüléshez. A Phantom 3 Advanced egyhelyben lebeg ha a kar középállásban van.A nagyobb sebességű repüléshez és a test nagyobbdőléséhez (maximum 30 ) tolja el a kart a középponttól minéljobbanA job kar jobbra- és balra tolásával a drón job és balirányú haladását és bólintását állíthatjuk.Nyomja a kart balra a balra repüléshez és jobbraa jobbra repüléshez. Középen hagyva a kart aPhantom 3 Advanced helyben lebeg.A nagyobb sebességű repüléshez és a test nagyobbdőléséhez (maximum 30 ) tolja el a kart a középponttólminél jobbanGimbal tárcsa: Forgassa a tárcsát jobbra a kamerafelfelé mozgatásához, balra a lefelé döntéséhez.Ha a tárcsa nem mozog a kam era a beállítottpozíciójában marad. 2015 DJI. All Rights Reserved.25

Phantom 3 Advanced ÚtmutatóRepülési mód választóKapcsoljon a megfelelő repülési módba a kapcsolót. Pmód, F-mód éd A-mód közül választhat.Pozíció 1PozícióKarállásMódPozíció 1F-módPozíció 2A-módPozíció 3P-módPozíció 2Pozíció 3A távirányítóP mód (Positioning) : Erős GPS jelnél működik a legjobban. Háromféle P mód van amit a drón automatikusanválaszt a GPS jel erősségétől és a vizuális pozícionáló szenzor jeleinek erősségétől függően.P-GPS: A GPS és a vizuális pozícionálás is jól működik, a GPS alapján stabilizál a drón.P-OPTI: A GPS jel nem elérhető de a vizuális pozícionáló rendszer jól működik. Ilyenkor ezutóbbit használja a lebegéshez a Phantom3 Advanced.P-ATTI: Sem a GPS sem a vizuális pozícionálás nem elérhető. Ilyenkor a drón a nyomásmérőthasználva lebeget, de kizáró

A Phantom 3 Advanced első reptetése előtt olvassa el az alábbi dokumentumokat 1. Phantom 3 Advanced Útmutató 2. Phantom 3 Advanced / Intelligens akku biztonsági útmutató Ajánlott megtekinteni az oktatóvideókat a DJI weboldalán és elolvasni a Phantom 3 Advanced /

Related Documents:

Read the following documents before using the Phantom 3 Professional: 1. In the Box 2. Phantom 3 Professional User Manual 3. Phantom 3 Professional Quick Start Guide 4. Phantom 3 Professional / Advanced Safety Guidelines and Disclaimer 5. Phantom 3 Professional / Advanced Intelligent Flight Battery Safety Guidelines

2. Phantom 3 4K User Manual 3. Phantom 3 4K Quick Start Guide 4. Phantom 3 Safety Guidelines and Disclaimer 5. Phantom 3 Intelligent Flight Battery Safety Guidelines We recommend that you read the Disclaimer before you fly. Prepare for your first flight by reviewing the Phantom 3 4K Quick Start Guide and refer to the User Manual for more .

2. Phantom 3 4K User Manual 3. Phantom 3 4K Quick Start Guide 4. Phantom 3 Safety Guidelines and Disclaimer 5. Phantom 3 Intelligent Flight Battery Safety Guidelines We recommend that you read the Disclaimer before you fly. Prepare for your first flight by reviewing the Phantom 3 4K Quick Start Guide and refer to the User Manual for more .

For the purpose of measuring the accuracy of robotic System RONNA [1] a phantom design called the T-Phantom is proposed. The T-Phantom (Fig. 2) consists of a Plexiglas construction and a localization plate (RONNAmarker) with three (or four) spherical markers. The spherical markers are used to define the phantom coordinate system.

Read the following documents before using the PHANTOMTM 4 Pro / Pro : 1. In the Box 2. Phantom 4 Pro / Pro User Manual 3. Phantom 4 Pro / Pro Quick Start Guide 4. Phantom 4 Pro / Pro Series Disclaimer and Safety Guidelines 5. Phantom 4 Pro / Pro Series Intelligent Flight Battery Safety Guidelines

DJI guarantees that, under the following conditions during the warranty period (see Chart), starting from the date product is purchased, warranty service will be provided. . Phantom 2 Vision \Phantom 2 Vision Phantom 2\Phantom FC40\Phantom 1 Frame (No Warranty) .

4. Quadrant bar phantom with bar widths of approximately 2, 3, 3.5 and 4 mm 5. Slit mask for X-axis and Y-axis 6. Flood phantom 7. Planar sensitivity phantom 8. Movable stand with mounting for point source 9. Measuring tape 10. Quadrant bar or orthogonal hole test pattern (OHTP) phantom 11. An accurate ruler 12. Tomographic uniformity phantom 13.

courts in their efforts to ensure equal justice and due process for all those who come before them. In December 2015, the Department convened a diverse group of stakeholders—judges, court administrators, lawmakers, prosecutors, defense attorneys, advocates, and impacted individuals—to discuss the assessment and enforcement of fines and fees in state and local courts. While the convening .