NEXUS SWİTCH KULLANIM KILAVUZU

2y ago
10 Views
3 Downloads
1.43 MB
53 Pages
Last View : 2m ago
Last Download : 3m ago
Upload by : Francisco Tran
Transcription

NEXUS SWİTCH KULLANIM KILAVUZUMARKA: 4Q30483232C3016

KURULUMKurulumun Nasıl Yapılacağını Gösterir Şema ile Bağlantı ve Kurulum ile İlkÇalıştırılmasının Kimler Tarafından Yapılması Gerektiğine İlişkin Bilgiler:Aşağıda yer alan parçalar kutunun içinde yer almalıdır. Eğer herhangi bir parça kayıp veya hasarlıise satıcınız ile kontağa geçiniz.Sıradan bir switch kurulumu için aşağıdaki araçlar ve parçalar gereklidir1.Windows 2000 veya XP Kurulu bir PC(kişisel bilgisayar).2.Çalışır JavaScript tarayıcısı (Internet Explorer 5,5, 6,0, Netscape 7,1 veya üst versiyonları)3.PC’nizi switch’e bağlamak için düz-kesintisiz veya modemsiz Kategori 5 Ethernet kablosu.PC’nizin üzerinde çalışan herhangi bir telsiz istemci ve tarayıcı yazılımınızdaki herhangi biryerel engelleyicileri veya Proxy ayarlarını hizmet dışı bırakmalısınız.Cihazların Kurulumuna İlişkin Bilgiler:

Switch’e herhangi bir şey bağlı olmadığından emin olunuz.Switch’e güç veriniz.

AC güç kablosunu switchin arka panelindeki konektöre bağlayınız. Daha sonra, güç kablosu fişinitopraklanmış bir AC prizine bağlayınız. Switch açıldığında, düzgün işletimi onaylayan bir diziotomatik test serisi olan POST(açık oto sınama) çalışmaya başlar. POST yaklaşık olarak 1 dakikasürer. POST sırasında, port ve SİSTEM LED’i yanıp söner. “POST” tamamlandığında ise SİSTEMLEDi devamlı yeşile döner.Yeşil yanıp sönene kadar SETUP LED için bekleyiniz.POST tamamlanıp, SİSTEM LED’i devamlı yeşile döndüğünde, SETUP LED’inin yeşili yanıp söner.Bu durumda switch konfigürasyona (ayarlanmaya) hazırdır. (Eğer SETUP LED yanıp sönmeyidurdursa bile diğer adıma halen devam edebilirsiniz.)SETUP düğmesine basınız.SETUP düğmesine bastığınızda, switch portun bir LED’i yeşil yanıp sönmeye başlar.Switch portun bir LED’i yeşil yanıp sönmeye başladığı zaman, PC’nizi bu porta bağlayınız.

PC’nizin üzerindeki Ethernet porta Ethernet kablonuzun bir ucunu bağlayınız. Diğer ucu switchporttaki yanıp sönene LED’e bağlayınız. Switch bağlantı ayarlarını yaparken, PC’nizdeki portLED’leri ve switch yeşil yanıp söner.SETUP LED yeşile döndüğünde, PC’deki arama oturumunu başlatınız.PC’nizdeki arama oturumunu başlattığınızda kurulum penceresi kendiliğinden ortaya çıkar. Eğerpencere gözükmezse, Proxy ayarlarınızı veya sizin tarayıcınızı ve PC’nizi devre dışı bırakan yerelsınırlayıcıları ve herhangi telsiz istemciyi kontrol ediniz. Aynı zamanda tarayıcınızdaki bir URL’eavnet.com gibi veya diğer bilinen web sayfasına girmeniz gerekebilir. Eğer yardıma ihtiyacınızvarsa lütfen “Troubleshooting(arıza arama)” bölümüne bakınız.Network(Ağ) ayarlarını girmek:

NetworkAyarlarıTanımlamaYönetici Arayüzü(VLAN)Size default (varsayılan değer) olan VLAN 1’i kullanmanızıtavsiye ederiz. Yönetim VLAN bir IP bağlantısını switchetanıtır.IP Assignment KipSize default olarak gelen değeri yani Statiği (duruk)kullanmanızı tavsiye ederiz bu durumda switch daimasizin atadığınız IP adresine sahiptir. Bir Switch’e birDHCP Sunucu(sunucu)dan otomatikman bir IP adresiatamak istediğinizde DHCP ayarlarını kullanınız.IP AdresiSwitch için IP adresi giriniz. (Daha sonra, IP adresini devicemanager vasıtasıyla switche giriş yapmak içinkullanabilirsiniz.)Altağ MastesiAşağı doğru azalan listeden bir maske seçiniz.Varsayılan GeçişkapısıYönlendirici(Yönlendirici)nin IP adresini giriniz.Kullanıcı ismiSize ait tek kullanıcı ismi giriniz.ŞifreBir şifre giriniz. Bu şifre 1den 25e kadar olanalfanümerik karakterlerden bir numara ile izinvermekle beraber başta veya sonda boşluklara izinvermemektedir. Bu üzerinde durulması gereken birhusustur. “Şifreyi Onayla” sahasındayken, şifrenizitekrar giriniz.Seçmeli AyarlarSwitch için bir Internet adresi giriniz. Tarih vezaman alanları PC’nizden yerleşmektedir.

Girilen değişiklikleri kaydetme ve temel konfigürasyonu (düzenleşimi) bitirmek: “Submit”tuşuna bastığınızda, girmiş olduğunuz bilgi saklanır. Bu durumda başlangıç switch kurulumunutamamladınız. Eğer “İptal”e basarsanız, tüm alanlar temizlenir ve tekrar baştan başlayabilirsiniz.Akıllı portların işlevlerinin tatbiki:9.ncu adımdaki “Submit” tuşunu eklediğinizde hemen akıllı portlar diyalog penceresi ekrandagözükür. Daha önceden tanımlanmış port işlevlerinin kabulü için Yes ve Submit ikonlarına basınız.Buradan daha önceden tanımlanmış olan işlevleri değiştirebilir veya aşağıda tarifi yapılan yeni portişlevlerini uygulayabilirsiniz. Akıllı-port işlevlerini uygulamak için No ve Submit tuşuna basınız.Aygıt yöneticisi ekranı gözüktüğünde pencerenin sol tarafındaki “Contents(İçerik tablosu)”menüsünü bulunuz. “Configure”ve sonra da “Smartports” tuşunu tıklayınız.Aşağıdaki adımları takip ediniz:1. Açılır menüden bir port işlevini seçiniz.2. Seçilen port işlevini uygulamak bir portu tıklayınız.3. Smartport işlevlerini saklamak için “Submit”i tıklayınız.Şimdi Avnet akıllı portlar işlevini uygulamanızı tavsiye ederiz. Daha sonra portlar aygıtlarabağlanmadan önce doğru şekilde biçimlendirilmektedir. Akıllı portlar işlevleri port bağlantılarındauygun seviyelerde güvenirliliği, güvenliği ve kullanılabilirliği içeren optimal performanssağlamaktadır. Aynı zamanda portun yanlış konfigürasyonu sonucu oluşabilecek problemleri ortadankaldırmaktadır. Tek gereksinim hangi cihaz tipine hangi switch portunun kaydedileceğine kararverilmesidir. Bir WAN aygıtını herhangi bir porta bağlayabilirsiniz. Bu tip bağlantı için yönlendiriciport işlevini uygulayabilirsiniz. Diğer switche bağlanması için yer uydu bağı portu kullanın ve Switchport işlevini uygulayın.

AkıllıportlarınİşlevleriTanımlamaDesktopBu fonksiyonu switch portlarını masaüstü PC’ler, iş istasyonları,notebook PC’ler, ve diğer istemci merkezli terminaller gibi masaüstüaygıtlarına bağlamak için kullanınız. Not: Yönlendiricilere veya diğeranahtarlara bağlı portlardaki Masaüstü işlevini uygulamayınız.IP Telefon DesktopBu fonksiyonu switch portlarını IP telefonlara bağlarken kullanınız. BirPC gibi masaüstü aygıtı IP telefona bağlanabilir. Hem IP telefon hem debağlı PC’nin network ve İnternete erişimi vardır.Erişim NoktasıBu fonksiyonu telsiz erişim noktalarına (APs) bağlanan switch portlardauygulayınız. AP’lere bağlananlar telsiz dizüstü bilgisayarlar yani PC’lergibi mobil diğer deyişle telsiz aygıtlardır.YazıcıSwitch portları bir network yazıcısı veya bir dış yazıcı sunucusu gibi biryazıcıya bağlamak için bu fonksiyonu kullanınız.ZiyaretçiMisafirler ve ziyaretçiler tarafından kullanılan switch portlarda bufonksiyonu kullanınız. Apply this role on switch ports that are used byguests and visitors. Misafirlerin Internet girişi vardır fakat dahilinetworke erişim izni yoktur. Misafire telsiz erişim sağlamak için buport üzerinde bir AP bağlayabilirsiniz.SunucuSantral sunucuları, beraber çalışan sunucular, terminal sunucuları,dosya sunucuları ve DHCP sunucular gibi sunuculara bağlananswitch portlarda bu fonksiyonu kullanınız.AnahtarDiğer switchlere bağlanan switch portlarda bu er, güvenlik duvarları veya VPN çoğullayıcıları gibiİnternete bağlanan WAN aygıtlarına bağlanan switch portlarında bufonksiyonu kullanınız.OtherUzmanlaşmış bir işlevi tahsis etmek istemediğinizde switchportların üzerinde bu fonksiyonu uygulayın.

Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız aygıt yönetim işlem çubuğundaki Help ikonunabasınız. Bitirdiğiniz zaman, oturumu sonlandırmak için switchten PC bağlantısını kesiniz.Cihazın Kurulması:Switchi kurmadan önce switch ile birlikte gelen Düzenleyici Uyumluluk ve Emniyet Bilgidokümanını gözden geçiriniz. Kurulum hakkında daha detaylı bilgi için lütfen avnet.com adresindeavnet Switches User Guides bölümüne bakınız. Kurulum için bir alan seçerken aşağıdaki prensipleredikkat ediniz. Kablolama radyo, güç hatları ve floresan elektrik teçhizatı gibi elektriksel parazitkaynaklarından uzakta olmalıdır. Switchin ön ve ara panellerini açıkta bırakacak şekilde etrafında hava akımı olmalı vedelikleri tıkanmamalıdır.– Ön-panel LED’i kolayca okunabilmelidir.– Sınırsız kablolama için portlara giriş yeterlidir.– AC power kablosu AC güç prizinden switch arka panelindeki konektöre ulaşabilmelidir. Güçprizi her zaman ulaşılabilir olmalıdır çünkü switchten gücü kesmeye yönelik ana yöntemi sunar. Sıcaklık 113 F (45 C) ve nem 85 percent aşmamalıdır. Kurulum mevkiindeki yükseklik 10,000feet (3049 m) daha büyük olmamalıdır.

Cihazın bir rafa kurulması:Montajlama ayıracını(dirseğini) yerleştiriniz ve switchin tarafından vidalayınız. Tornavida ilevidayı sıkıştırınız. Aynı işlemi diğer tarafa da tatbik ediniz.Switchi 19-inchlik kabinin içine yerleştiriniz ve kabindeki dirseği aynı hizaya getiriniz. Kabindekiswitchi sağlamlaştırmak için ya 10- 32 tepsi-başlı vidalarını ya da 12-24 tepsi-yivli vidalarınıkullanınız. Diğer dirseğe kablo kanalını iliştirmek için siyah Philips vidasını kullanınız.Cihazın masaüstüne kurulması:Switchi baş aşağı düz bir yüzeye yerleştiriniz. Dört adet lastik padlerini switchin ortasındaki oyukbölgelere yerleştirdikten sonra AC güç kaynağına yakın bir masaüstüne yerleştiriniz. Eğer switchleriyığıyorsanız alttaki switchin oyukları ile üstteki switchin destek ayağının aynı hizada olduğundanemin olunuz. Dört adetten daha fazla yığmayınız.

Cihazın duvara monte edilmesi:Destek dirseğini pozisyonlandıktan sonra kabin-montajlama resimlemesinde görüldüğü üzere 90derece döner switchin 90 derece eksenli tarafına vidalayınız. Vidayı tornavidayla sıkıştırınız. Aynıişlemi karşı tarafta tekrarlayınız. Ön panel yüzü yukarı bakacak şekilde duvara monte ediniz. Switchve kablolara en iyi desteği sağlamak için, switchin duvar çivilerine veya kontrplak takma tahtasınagüvenle tutturulduğundan emin olunuz. Switchin duvara monte edilmesi için gerekli vidalarsağlanmamaktadır. Eğer switch arka panelinde kesintisiz güç kaynağı (RPS) konektörüne sahipse,şayet bir RPS switche bağlı değilse kapak levhasının kurulu olduğundan emin olunuz.Aygıtları cihaza bağlamak:Aygıtları switch portlarına bağladığınız zaman 10.ncu adımda yazılı akıllı portlar fonksiyongörevlerine müracaat ediniz.

Ethernet bağlantıları:*Switch Ethernet portlarından diğer aygıtlara bağlamak için RJ-45 konektörleriyle beraber ya düzdirekt veya aktarmalı Kategori 5 kablolarını kullanınız. Sistem default olarak kendiliğinden, PoEportları IEEE 802.3afuyumlu- güç aygıtlarına bağlıyken otomatikman 15.4W güce kadarsağlamaktadır. Sistem default olarak, kendiliğinden, otodevir ve oto-MDIX are enabled on the10/100BASE-T ve 10/100/1000BASE-T portları üzerinde olanak tanımaktadır; portlarotomatikman uygun Ethernet bağlantısını sağlamaktadır.Yer-uydu(Uplink) portu bağlantıları:*Diğer switche Gigabit uplink bağlantısı için 10/100/1000BASET portu kullanın veya bir Avnetfiber optik SFP modulünü SFP modül portuna ekleyiniz. Bir 10/100/1000BASE-T portuna RJ-45konektörlerini bağlamak için Kategori 5 kablolar kullanınız. Bir fiber-optik SFP modülünebağlamak içinse LC fiber konektörler kullanınız.*Çift-yönlü uplink portları SFP modül portu ya da 10/100/1000BASE-T port vasıtasıyla fakat ikisiaynı anda olmayan iletişim kurar. Bir SFP modül portu 10/100/1000BASE-T portu üzerinde önceliğesahiptir. Eğer bir SFP modül portunun linki varsa, bu link aktiftir. Eğer SFP portunun linki yoksa ve10/100/1000BASE-T portu bubu yapar, bu durumda da link aktiftir. Aktif linkin bağlantısıkesildiğinde tekrar seçim oluşur. Desteklenmiş modül listesi için avnet.com daki Switch Serisi ÜrünNotlarına bakınız. Kurulum, sökme ve SFP modüllerine bağlantı için modül eşlik edendokümantasyona bakınız.Aygıt yöneticisine nasıl giriş yapılacağı hakkında:Switch(anahtar)’i konfigüre etme (biçimlendirme), yönetme ve izlemenin en kolay yolu devicemanager (aygıt yöneticisi) kullanmaktır. Web tarayıcısıyla networkünüzdeki herhangi bir yerden aygıtyöneticisine erişebilirsiniz. Şu adımları takip ediniz: 1. Networkünüzde switchinizin ayarlarını yapınve kurunuz. Bu kullanma kılavuzunda tarif edilen aygıtları bağlayın. 2. PC’nizdeki bir web tarayıcısınıindirin. 3. Switch IP adresini giriniz (8.nci adımda atanan adresi) ve Enter tuşuna basınız. Aygıtyönetim sayfası gözükecektir. 4. Oturumu sonlandırmak için, tarayıcı pencerenizi kapatınız.Avnet Network(Ağ) Yardımcısı hakkında:Avnet Ağ Yardımcısı Avnet.com’dan bedelsiz indirebileceğiniz bir yazılım programı olup,PC’nizin üzerinde çalışır. Ağ Yardımcısı çoklu aygıtları konfigürasyonu (düzenleşimi) ve gözetimiiçin gelişmiş seçenekler sunar.Arıza Arama:Aşağıdaki bilgiler switch konfigürasyonu için yardım etmekle birlikte ek yardım içinaşağıdaki linklerdeki dokümantasyonlara başvurunuz.

Avnet.com Technical Support & Documentation Switches xxxxx Switches.Kontrol ListesiTavsiyelerSETUP düğmesinebastığınızda SETUP LEDyanıp sönüyor muydu?Hayır ise, ya da emin değilseniz, switchi tekrar başlatınız.SETUP düğmesine bastığınızda SETUP LED’in yanıpsöndüğünden emin olunuz.PC’nizi yanlış switch portunamı bağladınız?Adım 6 da gösterildiği gibi yanıp sönen LED ile beraberswitch porta bağlanıp bağlanmadığınızı tetkik edin.SETUP LED devamlıyeşile dönmeden öncePC’nizde taramaoturumunu başlattınızmı?Eğer evetse, ya da emin değilseniz, switchi tekrar başlatınız.Adım 2 den Adım 6 ya kadar gerçekleştiriniz. SETUP LED tamyeşil olduğunda PC’nizdeki tarayıcı oturumunu başlatınız.Kurulum prosedürünü tamamlayınız.PC’nizde tarama oturumunubaşlattınız ve kurulum sayfasıekrana gelmedi mi?Eğer pencere çıkmazsa, Avnet.com, veya diğer bilinen websayfası gibi tarayıcınıza bir URL giriniz.Switch porta bağlandığınızdaPC’nizde yerel engelleyici miçalışıyordu?Eğer evet ise, yerel engelleyici geçersiz kılmak içinswitch portun kablo ile bağlantısını kesiniz. Ve switchetekrar bağlanınız. Devam etmek için SETUP düğmesinebasınız.Switch porta bağlandığınızdaEğer evet ise, switch porttan kablo bağlantısını kesiniz, proxytarayıcı yazılımındaki proxyayarlarını etkisizleştirerek switche tekrar bağlanınız. Devamayarlarını mümkün kıldınız mı? etmek için SETUP düğmesine basınız.Switch porta bağlandığınızdaPC’nizde telsiz istemci miçalışıyordu?Eğer evet ise, switch porttan kablo bağlantısını kesiniz, telsizistemciyi devre dışı bırakarak switche tekrar bağlanınız.Devam etmek için SETUP düğmesine basınız.Başlangıç kurulumunutamamladıktan sonra switch IPadresini değiştirmenizgerekiyor?Switch IP adresini değiştirmek için aygıt yöneticiekranındaki Configure Express Setup gidiniz. SwitchIPadresini değiştirmeye yönelik daha fazla bilgi içinbkz.Avnet.comdaki User Guides of Switches.

Cihazların Bağlantı Şeması:Tipik bir Avnet Switch Konuşlandırma Senaryosu

TEKNİK ÖZELLİKLER31128PQGenel bilgiÜrün adıNexus 31128PQ Anahtar 96P SFP 8P QSFPÜretici parti numarasıN3K-C31128PQ-10GEÜrün hattıRabıtaÜrün Serisi3000Ürün modeliC31128PQÜrün tipiLayer 3 AnahtarıArayüzler / Limanlaruplink LimanıYok hayırModülerEvetYığın LimanıYok hayırLiman / Genişleme Yuvası Detayları8 x 40 Gigabit Ethernet Genişleme Yuvası96 x 10 Gigabit Ethernet Genişleme YuvasıI / O AçılımlarıToplam Genişleme Yuvaları sayısıGenişleme Yuvası Tipi104SFP QSFP SFP Yuvaları Sayısı96Medya ve PerformansMedya Türü DesteklenenOptik lif10 Gigabit EthernetEthernet Teknolojisi40 Gigabit EthernetAğ Teknolojisi10GBase-X40GBase-XAğ ve HaberleşmeKatman Destekli3Güç AçıklamasıGüç kaynağıGüç kaynağıYedek Güç Kaynağı DesteklenenEvet

Yönetim ve Protokollerİdare edilebilirEvetFiziksel özelliklerUyumlu Raf Birimi2UForm faktörüRafa monteYükseklik3.4 "Genişlik23.7 "Derinlik17.4 "ÇeşitliYeşil UyumluEvetYeşil Uyumluluk Sertifikası / YetkiRoHS-5Diğer bilgilerÜrün Ailesinexus 30003548Arayüz SağlananYorumlar:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Bağlayıcı Türü:Arayüz:Adet:Bağlayıcı Türü:Adet:Arayüz:AğUyumlu Standartlar:YönetimRJ-451KonsolRJ-45Ethernet 10Base-T / 100Base-TX / 1000Base-T2SFP 48USBIEEE 802.1AB (LLDP), IEEE 802.1D, IEEE 802.1 p,IEEE 802.1Q, IEEE 802.1s, IEEE 802.1w, IEEE802.3ad (LACP), IEEE 802.3ae, IEEE802.3z

Özellikler:Form faktörü:Jumbo Çerçeve Desteği:MAC Adres Tablosu Boyutu:Yönetilebilir:Limanlar Adet:Uzaktan Yönetim Protokolü:Alt kategori:Alt tür:Tür:ÇeşitliErişim Kontrol Listesi (ACL) desteği, yayın FırtınaKontrolü, DHCP rölesi, DHCP gözetleme, IPv4desteği, Jumbo Frame desteği, Bağlantı ToplamaDenetim Protokolü (LACP), Multicast FırtınaKontrolü, Çoklu Genişleme Ağacı Protokolü(MSTP) desteği, NAT desteği, Rapid Per-VLANKapsayan Ağaç Artı (PVRST ), Hızlı KapsayanAğaç Protokolü (RSTP) desteği, Kapsayan AğaçProtokolü (STP) desteği, STP Kök Görevlisi,Syslog desteği, Uni- Yönlü Bağlantı Algılama(UDLD), VLAN desteğiRafa monte9216 bayt64K girişleriEvet48CLI, RMON, SNMP, SNMP 1 SNMP 2, SNMP 3,SSH-2, TelnetAğ hub ve anahtarları10 Gigabit EthernetAnahtarKimlik Doğrulama Yöntemi:MS-CHAP, RADIUS, Secure Shell v.2 (SSH2),TACACS Uyumlu Standartlar:AS / NZS 60950-1, BSMI CNS 13438 Sınıf A, CISPR22 Sınıf A, CISPR 24, CSA C22.2 No. 60950-1 İkinciBaskı, EN 60950-1 İkinci Baskı, EN 61000-3-2, EN61000- 3-3, EN300-386, EN55022 Sınıf A, EN55024,FCC CFR47 Bölüm 15, GB 4943, ICES-003 Sınıf A,IEC 60950-1 İkinci Baskı, RoHS 5/6, UL 60950-1İkinci Baskı, VCCI Sınıf A ITEŞifreleme Algoritması:Yükseklik (Birimler Rack):Çevresel ParametrelerNem Aralığı Çalışma:Nemi Depolama:Maksimum Çalışma Sıcaklığı:Maksimum Depolama Sıcaklığı:Minimum Çalışma Sıcaklığı:Minimum Depolama Sıcaklığı:ÜstbilgiMarka:AES1% 10 - 85 (yoğuşmasız)5 - 95% (yoğuşmasız)104 F158 F32 F-40 FCisco

Uyumluluk:Üretici:Model:Paket Adedi:Ürün hattı:Güç CihazıFrekans Gerekli:Sıcak Fiş:Yüklü Miktar:Maksimum Adet Desteklenen:Nominal Gerilim:Güç Sağlanan:Güç Fazlalığı:Güç Yedekleme Programı:Tür:PCCISCO DS DONANIM DOĞRUDAN35481Cisco Nexus50/60 HzHot-plug22AC 120/230 V400 WattEvet1 1Dâhili güç kaynağı3548-XGenel bilgiÜrün adıNexus 3548-x 48 SFP PT ENHÜretici parti numarasıN3K-C3548P-10GXÜrün hattıRabıtaÜrün Serisi3000Ürün modeli3548-XÜrün tipiLayer 3 AnahtarıArayüzler / LimanlarModülerYok hayırYığın LimanıYok hayırLiman / Genişleme Yuvası Detayları48 x 10 Gigabit Ethernet Genişleme YuvasıI / O AçılımlarıToplam Genişleme Yuvaları sayısı48Genişleme Yuvası TipiSFP SFP Yuvaları Sayısı48Medya ve PerformansMedya Türü DesteklenenOptik lifEthernet Teknolojisi10 Gigabit EthernetAğ Teknolojisi10GBase-X

Ağ ve HaberleşmeKatman Destekli3Güç AçıklamasıGüç kaynağıGüç kaynağıYedek Güç Kaynağı DesteklenenEvetYönetim ve Protokollerİdare edilebilirEvetFiziksel özelliklerUyumlu Raf Birimi1UForm faktörüRafa monteYükseklik1.7 "Genişlik18.4 "Derinlik17,3 "3524Arayüz SağlananBağlayıcı Türü:Adet:Tür:Tür:Bağlayıcı Türü:Adet:RJ-451Seri (konsol)Yönetimi (Gigabit LAN)SFP 24

3232CTanımŞartname 1RU sabit form faktörü anahtarı 32 QSFP28 portları; Her yerli 100 Gigabit Ethernet ve 4 x 25Gigabit Ethernet modlarını desteklerFiziksel 2 yedekli güç kaynakları 4 yedekli (3 1) fanlar Yönetimi, konsol ve USB flash bellek portu 6.4-Tbps'dir anahtarlama kapasitesi Kadar 3.3 BPPS arasında iletim hızıPerformans Hat hızı trafik hacmi (hem Katman 2 ve 3) Tüm portlarda Ayarlanabilir maksimum iletim birimi kadar 9216 bayt (MTU)(jumbo çerçeveleri)MAC adresleri sayısı40.000VLAN sayısı4096Kapsayan ağaç örneklerinin sayısı RSTP: 512 MSTP 64ACL girişlerinin sayısı 7000 giriş 1000 çıkışDonanım tabloları veölçeklenebilirlik * En uzun önek maç(LPM) yollarınınmaksimum sayısı: 128.000Yönlendirme tablosu * IP ana girişlerininmaksimum sayısı: 72.000 MAC adresi girişlerininmaksimum sayısı:136.000 Layer 3 noktaya yayınMaksimum giriş sayısı:64.000

EtherChannels sayısı256 (VPS) ileGecikme 450ns **EtherChannel başına limanların sayısı32Arabellek boyutu16 MB paylaşımlıSistem belleği8 GBBoot-flash bellek64 GBFrekans50-60 HzGüç kaynağı türleri AC (ileri ve hava akışını geri)Tipik çalışma gücü205 watt (W)Maksimum güç402WAC PSU'larGüç Giriş gerilimi 240 100 VAC Frekans 50 60 Hz Verimliliği 220V 89 91%Güç kaynağı verimliliği220V 89 91%Tipik ısı yayılımı (% 100 yükte SR4 ilebirlikte) 1126 BTU / saatMaksimum ısı dağıtımı/ Saat 1638 BTU Hava akımı şemaları İleri ve geri İleri hava akımını: Liman tarafı egzoz (hava fan tepsisi ve güçkaynakları yoluyla girer ve bağlantı noktaları üzerinden çıkar)Soğutma Ters hava akımı: Liman tarafı alımı (hava limanları yoluyla girer vefan tepsisi ve güç kaynakları ile çıkar) Yedek fanlar Çalışırken değiştirilebilen (1 dakika içinde takas gerekir)Ölçülen ses gücü (maksimum)Ses Fan hızı:% 40 görev döngüsü 66.1 dBA Fan hızı:% 70 görev döngüsü 70.6 dBA

Fan hızı:% 100 görev döngüsü 76.9 dBABoyutlar (yükseklik x genişlik x derinlik)1.72 x 17.3 x 22.4. (4.4 x 43.9 x56.8 cm)Ağırlık22.2 lb (10.06 kg)Sıcaklık: Çalışma32 104 F (0 C ile 40)Sıcaklık: Saklama-40 158 F (-40 ila 70 C)Çevre 10% 85, yoğunlaşmamışBağıl nem: Çalışma en fazla 5 gün (% 85)nem üste ASHRAE veri merkeziortamı tavsiyeBağıl nem: Depolama5,% 95, yoğunlaşmamışİrtifa0 10.000 ft (3000m 0)3172TQArayüz SağlananBağlayıcı Türü:Adet:Tür:Bağlayıcı elişmiş Anahtarlama:Uyumlu Standartlar:RJ-454810GBase-TQSFP 640Gbit LANYönetim11000Base-TSeri (RS-232)USBKatman 3IEEE 802.1AB (LLDP), IEEE 802.1D, IEEE 802.1 p, IEEE802.1Q, IEEE 802.1s, IEEE 802.1w, IEEE 802.3ad (LACP),IEEE 802.3ae, IEEE802.3ba, IEEE 802.3z

Özellikler:Erişim Kontrol Listesi (ACL) desteği, yayın Fırtına Kontrolü,DHCP gözetleme, EIGRP saplama Yönlendirme, Eşit MaliyetliÇok Yollu (ECMP), Otomatik Yedekleme Yönlendirici Protokolü(HSRP) desteği, LACP desteği, LLDP desteği, Multicast FırtınaKontrolü, Çoklu Kapsayan Ağaç Protokolü (MSTP) desteği,Service (QoS) Kalite, RADIUS desteği, Hızlı Kapsayan AğaçProtokolü (RSTP) desteği, Yedek çalışırken değiştirilebilen fanlar,Syslog desteği, Uni- Yönlü Bağlantı Algılama (UDLD), UnicastTers Yol Yönlendirme (URPF), Unicast fırtına Kontrolü, SanalPortChannel (VPC) teknolojisi, VLAN desteği, Ağırlıklı RastgeleErken Teşhis (WRED), Ağırlıklı Round Robin (WRR) kuyrukForm faktörü:Rafa monteJumbo Çerçeve Desteği:9216 baytYönetilebilir:EvetLimanlar Adet:Uzaktan Yönetim Protokolü:72CLI, RMON, SNMP 1 SNMP 2, SNMP 3, SSH-2, TelnetEIGRP, MSDP, OSPFv2, PIM-SM, PIM-SSM, İlke tabanlıYönlendirme (PBR), RIP-2, Statik IP yönlendirme, VRRPAğ hub ve anahtarları10 Gigabit EthernetAnahtarYönlendirme Protokolü:Alt kategori:Alt tür:Tür:ÇeşitliKimlik Doğrulama Yöntemi:Uyumlu Standartlar:Şifreleme Algoritması:Yükseklik (Birimler Rack):Çevresel ParametrelerNem Aralığı Çalışma:Nemi Depolama:Maksimum Çalışma Sıcaklığı:Maksimum Depolama Sıcaklığı:Minimum Çalışma Sıcaklığı:Minimum Depolama DIUS, Secure Shell v.2 (SSH2), TACACS AS / NZS 60950-1, BSMI CNS 13438 Sınıf A, CISPR 22 Sınıf A,CISPR 24, CSA C22.2 No. 60950-1 İkinci Baskı, EN 300386, EN60950-1 İkinci Baskı, EN 61000-3-2, EN 61000-3-3, EN55022Sınıf A, EN55024, FCC CFR47, GB 49493, ICES-003 Sınıf A,IEC 60950-1 İkinci Baskı, KN22 A sınıfı, KN24, RoHS, UL60950-1 İkinci Baskı, VCCI Sınıf AAES1% 10 - 85 (yoğuşmasız)5 - 95% (yoğuşmasız)104 F158 F32 F-40 FCiscoPCCISCO DS DONANIM DOĞRUDAN

Model:Paket Adedi:Ürün hattı:Güç CihazıSıcak Fiş:Yüklü Miktar:Maksimum Adet Desteklenen:Güç Fazlalığı:Tür:YazılımTür:Boyutlar ve �lantı Noktaları (2)Adet:Tür:3172TQ1Cisco NexusHot-plug02İsteğe bağlıDâhili güç kaynağıCisco NX-OS Layer 3 Temel Hizmetleri19.91.722.0517.3Sanal Arayüzler (VLAN)4096Çoklu Genişleme Ağacı Protokolü örnekleri64Hızlı Kapsayan Ağaç Protokolü örnekleri512MAC adresleri288000Anahtarlama kapasitesi1.4 Tbps'dir4810GBase-T6QSFP

3164QArayüz SağlananBağlayıcı Türü:Adet:Tür:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Yorumlar:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Tür:Adet:Tür:AğGelişmiş Anahtarlama:QSFP 6440Gbit LANSFP 410GBase-XYönetimRJ-4511000Base-TSeri (RS-232)2USBKatman 3Uyumlu Standartlar:IEEE 802.1AB (LLDP), IEEE 802.1D, IEEE 802.1 p, IEEE802.1Q, IEEE 802.1s, IEEE 802.1w, IEEE 802.3ad (LACP),IEEE 802.3ae, IEEE 802.3zÖzellikler:Erişim Kontrol Listesi (ACL) desteği, yayın Fırtına Kontrolü,DHCP gözetleme, EIGRP saplama Yönlendirme, EşitMaliyetli Çok Yollu (ECMP), Otomatik YedeklemeYönlendirici Protokolü (HSRP) desteği, LACP desteği, LLDPdesteği, Multicast Fırtına Kontrolü, Çoklu Kapsayan AğaçProtokolü (MSTP) desteği, Service (QoS) Kalite, RADIUSdesteği, Hızlı Kapsayan Ağaç Protokolü (RSTP) desteği,Yedek çalışırken değiştirilebilen fanlar, Syslog desteği, UniYönlü Bağlantı Algılama (UDLD), Unicast Ters YolYönlendirme (URPF), Unicast fırtına Kontrolü, SanalPortChannel (VPC) teknolojisi, VLAN desteği, AğırlıklıRastgele Erken Teşhis (WRED), Ağırlıklı Round Robin(WRR) kuyrukForm faktörü:Jumbo Çerçeve Desteği:Yönetilebilir:Limanlar Adet:Uzaktan Yönetim Protokolü:Rafa monte9216 baytEvet64CLI, RMON, SNMP 1 SNMP 2, SNMP 3, SSH-2, TelnetYönlendirme Protokolü:EIGRP, MSDP, OSPFv2, PIM-SM, PIM-SSM, İlke tabanlıYönlendirme (PBR), RIP-2, Statik IP yönlendirme, VRRPAlt kategori:Alt tür:Tür:ÇeşitliKimlik Doğrulama Yöntemi:Ağ hub ve anahtarları40 Gigabit EthernetAnahtarRADIUS, Secure Shell v.2 (SSH2), TACACS

Renk Kategori:Uyumlu Standartlar:Şifreleme Algoritması:Yükseklik (Birimler Rack):Çevresel ParametrelerNem Aralığı Çalışma:Nemi Depolama:Maksimum Çalışma Sıcaklığı:Maksimum Depolama Sıcaklığı:Minimum Çalışma Sıcaklığı:Minimum Depolama del:Paket Adedi:Ürün hattı:Güç CihazıSıcak Fiş:Yüklü Miktar:Maksimum Adet Desteklenen:Güç Fazlalığı:Tür:GriAS / NZS 60950-1, BSMI CNS 13438 Sınıf A, CISPR 22Sınıf A, CISPR 24, CSA C22.2 No. 60950-1 İkinci Baskı,EN 300386, EN 60950-1 İkinci Baskı, EN 61000-3-2, EN61000-3-3, EN55022 Sınıf A, EN55024, FCC CFR47, GB49493, ICES-003 Sınıf A, IEC60950-1 İkinci Baskı, KN22 A sınıfı, KN24, RoHS, UL 60950-1İkinci Baskı, VCCI Sınıf AAES2% 10 - 85 (yoğuşmasız)0 - 95% (yoğuşmasız)104 F158 F32 F-40 FCiscoPCCISCO DS DONANIM DOĞRUDAN3164Q1Cisco NexusHot-plug02İsteğe bağlıDahili güç kaynağı3132QGenel bilgiÜrün adıNexus 3132Q 32 x QSFP 4 SFP PTÜretici parti numarasıN3K-C3132Q-40GEÜrün hattıRabıtaÜrün Serisi3000Ürün modeli3132QÜrün tipiLayer 3 AnahtarıArayüzler / LimanlarModülerHayır

32 x 40 Gigabit Ethernet Genişleme YuvasıLiman / Genişleme Yuvası Detayları4 x 10 Gigabit Ethernet Genişleme YuvasıI / O AçılımlarıToplam Genişleme Yuvaları sayısıGenişleme Yuvası Tipi36QSFP SFP SFP Yuvaları Sayısı4Medya ve Performans10 Gigabit EthernetEthernet Teknolojisi40 Gigabit EthernetAğ Teknolojisi10GBase-X40GBase-XAğ ve HaberleşmeKatman Destekli3Güç AçıklamasıGüç kaynağıGüç kaynağıYedek Güç Kaynağı DesteklenenEvetYönetim ve Protokollerİdare edilebilirEvetFiziksel özelliklerUyumlu Raf Birimi1UForm faktörüRafa monteYükseklik1.7 "Genişlik17,3 "

Derinlik19.7 "ÇeşitliYeşil UyumluEvetYeşil Uyumluluk Sertifikası / YetkiRoHS-5Diğer bilgilerÜrün Ailesinexus 3000PoE (RJ-45) LimanYok hayırToken Ring LimanıYok hayırLRE LimanıYok hayırUSBEvetYönetim LimanEvetBaypasYok hayırIEEE Standartları:Sertifikalar ve .3zo802.3ado802.3aeo802.1ABGüvenlik:oUL 60950-1 Second EditionoCAN / CSA-C22.2 No. 60950-1 Second EditionoEN 60950-1 Second EditionoIEC 60950-1 Second EditionoAS / NZS 60950-1oGB4943Emisyon:o47 CFR Part 15 (CFR 47) A SınıfıoAS / NZS CISPR22 Sınıf A

oCISPR22 AoEN55022 Class AoICES003 AoVCCI AoEN61000-3-2oEN61000-3-3oKN22 AoCNS13438 ABağışıklık:YönetimFlash BellekGiriş gerilimioEN55024oCISPR24oEN300386oKN24oCisco Works LAN Yönetimi ÇözümüoSNMP v1, v2c, v3osyslogoQoSoCLIoDHCPoRMONoTelnet2 GB110 V AC220 V AC3064Arayüz SağlananYorumlar:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Adet:Tür:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Bağlayıcı Türü:Adet:Tür:Bağlayıcı Türü:Tür:YönetimRJ-451Konsol21000Base-TSFP 4810GBase-XQSFP (koparma uyumlu)440Gbit LANTip AUSB

AğGelişmiş Anahtarlama:Uyumlu Standartlar:Özellikler:Katman 3IEEE 1588-2008, IEEE 802.1AB (LLDP), IEEE 802.1D, IEEE802.1 p, IEEE 802.1Q, IEEE 802.1s, IEEE 802.1w, IEEE802.3ad (LACP), IEEE 802.3ae, IEEE 802.3an, IEEE 802.3baIEEE 802.3z9MB paket tampon, Erişim Kontrol Listesi (ACL) desteği,BOOTP desteği, yayın Fırtına Kontrolü, Hizmet (CoS), DHCPrölesi, DHCP gözetleme Sınıf, DiffServ kod noktası (DSCP)desteği, Dinamik ARP Denetimi (DAI), EIGRP StubYönlendirme , Ön hava akımını geri, GRE tünel, IPv6 desteği,Multicast Fırtına Kontrolü, Çoklu Genişleme ağacı Protokolü(MSTP) desteği, NTP zaman senkronizasyonu, Hassas zamanProtokolü (PTP), Hizmet Kalitesi (QoS), Hızlı Per-VLANKapsayan Ağaç Artı (PVRST ), Hızlı Kapsayan Ağaç Protokolü(RSTP) desteği, sFlow, STP PortFast, STP Kök Guard, KesinÖncelik Kuyruk (SPQ), Syslog desteği, Önemsiz Dosya AktarımProtokolü (TFTP) desteği, Trunking, Uni- Yönlü BağlantıAlgılama (UDLD ), Unicast Ters Yol Yönlendirme (URPF),Unicast Fırtına Kontrolü, Sanal PortChannel (VPC) teknolojisi,VLAN desteği, Ağırlıklı Rastgele Erken Teşhis (WRED),Ağırlıklı Round Robin (WRR) kuyrukForm faktörü:Jumbo Çerçeve Desteği:MAC Adres Tablosu Boyutu:Yönetilebilir:Limanlar Adet:Rafa monte9216 bayt128K girişleriEvet48Uzaktan Yönetim Protokolü:CLI, RMON, SNMP 1 SNMP 2, SNMP 3, SSH-2, TelnetYönlendirme Protokolü:Çift yönlü Yönlendirme Algılama (BFD), CIDR, ECMP,HSRP, IGMPv2'de IGMPv3, MSDP, OSPF, OSPFv2,OSPFv3, PIM-SM,PIM-SSM, RIP-2, statik IPv4 yönlendirme, StatikIPv6 yönlendirme, VRRPAlt kategori:Alt tür:Ağ hub ve anahtarları10 Gigabit Ethernet

Tür:ÇeşitliAnahtarKimlik Doğrulama Yöntemi:MS-CHAP, RADIUS, Secure Shell v.2 (SSH2), TACACS Renk Kategori:GriUyumlu Standartlar:AS / NZS 60950-1, BSMI CNS 13438 Sınıf A, CISPR 22Sınıf A, CISPR 24, CSA C22.2 No. 60950-1 SecondEdition, 2004/108 Direktifi / EC, 2006/95 / EC, EN 300386,EN 60950-1 İkinci Baskı, EN 61000-3-2, EN 61000-3-3,EN55022 Sınıf A, EN55024, GB 4943, ICES-003 Sınıf A,IEC 60950-1 İkinci Baskı, KN22 A sınıfı, KN24, RoHS UL60950-1 İkinci Baskı, VCCI Sınıf AŞifreleme Algoritması:Yükseklik (Birimler Rack):Çevresel ParametrelerNem Aralığı Çalışma:Nemi Depolama:Maksimum Çalışma Sıcaklığı:Maksimum Depolama Sıcaklığı:Minimum Çalışma Sıcaklığı:Minimum Depolama del:Paket Ad

NEXUS SWİTCH KULLANIM KILAVUZU MARKA: CİSCO MODELLER: 31128PQ 31108PC-V 31108TC-V 3548 3548-X 3524 3524-X 3264Q 3232C 3172 3172TQ 3164Q 3132Q 3132Q-V 3064 3064-T 3048 3016 . KURULUM Kurulumun Nasıl Y

Related Documents:

Nexus 5K with Integrated VSM ACI VTS UCS 5108 Blade Chassis Storage Database Relational UPS, RPS Nexus 2000 10GE Nexus 5k Nexus 4k Nexus 3k Nexus 2k Nexus 1KV VSM Nexus 1k Layer 3 Nexus 5k Switch Blade Server (color and subdued) Server DNS Server Secure Server Nexus 1010 Fibre Channel Fabric Switch Nexus 7k Telegram Channel

Cisco Nexus 3172TQ, Cisco Nexus 31108TC-V, Cisco Nexus 92348GC-X, Dell S4148T-ON Access or Leaf Switches Cisco Nexus 3132QX, Cisco Nexus 3164Q, Cisco Nexus 93180YC-EX, Cisco Nexus 93180YC-FX, Cisco Nexus 93240YC-FX2, Cisco Nexus N93360YC-FX2, Dell S5048F-ON, Dell S5248F-ON, ‡Dell S5296F-ON , Dell S5224F-ON ‡, Dell S4148F-ON Aggregation or Spine

Step 9 - Nexus Pro - CLM Edition (optional) 2 Chapter 2 Nexus Professional CLM Edition Con-figuration and Features 2.1Introduction Nexus comes in two forms, the popular Nexus Open Source , as well as industry-leading Nexus Profes-sional. In addition, users of Nexus Professional can add the Nexus CLM License to expand functionality

Cisco Nexus 1000V Cisco Nexus 1010 Cisco Nexus 4000 Cisco MDS 9100 Series Cisco Nexus 5000 Cisco Nexus 2000 Cisco Nexus 6000 Cisco MDS 9250i Multiservice Switch Cisco MDS 9700 Series Cisco Nexus 7000/7700 Cisco Nexus 3500 and 3000 CISCO NX-OS: From Hypervisor to Core CISCO DCNM: Single

THUANG/JPL IMDIS 2016, Gdansk, Poland Giovanni NEXUS: 3B42 NEXUS: 3B42RT Giovanni NEXUS: 3B42 NEXUS: 3B42RT Giovanni NEXUS: 3B42 RT Giovanni: over an hour NEXUS: a little over 2min 30X faster Giovanni: about 3min NEXUS: 1min 3X faster Giovanni: about 13min NEXUS: 2min 7X faster.

The Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extenders behave like remote line cards for a parent Cisco Nexus 5000, Nexus 6000, or Nexus 7000 Series Switch. Working in conjunction with Cisco Nexus switches, the Cisco Nexus 2000 Series Fabric Extenders extend the capabilities and benefits offered by the parent Cisco Nexus switch while

Nexus Pro and Sonatype CLM Integra-tion 3.1Introduction Nexus comes in two forms, the popular Nexus Open Source , as well as industry-leading Nexus Profes-sional. In addition, users of Nexus Professional can add the Nexus CLM License to expand functionality to include use of Sonatype CLM as part of Nexus Professional staging capabilities.

API refers to the standard specifications of the American Petroleum Institute. ASME refers to the standard specifications for pressure tank design of the American Society of Mechanical Engineers. WATER TANKS are normally measured in gallons. OIL TANKS are normally measured in barrels of 42 gallons each. STEEL RING CURB is a steel ring used to hold the foundation sand or gravel in place. The .