UW VEILIGHEID ONZE ZORG - Navigatieonline

3y ago
29 Views
2 Downloads
2.01 MB
6 Pages
Last View : 13d ago
Last Download : 3m ago
Upload by : Farrah Jaffe
Transcription

UW VEILIGHEID ONZE ZORGWij hebben maar een doel voor ogen: uw veiligheid op het water vergroten. Daarom voldoen al onzeproducten aan de hoogste eisen voor betrouwbaarheid en functionaliteit. Overzichtelijke en aantrekkelijkontworpen apparaten zorgen ervoor dat het leven aan boord gemakkelijker, veiliger en comfortabelerwordt. Zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden.

KENNIS VAN DE ZEEBij True Heading weten we hoe het er op zee aan toegaat. Al meer dan 40 jaar houden weons bezig met navigatie in al zijn vormen. Zowel aan de kaartentafels van handels- enmarineschepen als aan de tekentafels van multinationals in de maritieme wereld.AIS heeft voor ons geen geheimen, we stonden immers zelf aan de wieg van het systeemtoen het in Zweden werd ontwikkeld.Elk vrij moment gaan we voor ons plezier het water op, met motor- en zeiljachten. Dat zorgtervoor dat we zelf de meest kritische afnemers zijn van onze producten.KWALITEITTrue Heading maakt producten die feilloos moeten werken als het er echt op aankomt.Of dat nu voor een pleziervaarder is, of voor een deelnemer aan de Volvo Ocean Race.Dat realiseren we ons dat terdege. Kwaliteitsbewaking is daarbij essentieel, net als hetvoortdurend verder ontwikkelen van de technologie. Dankzij die uitgangspunten kunnenwe ook in de dynamische toekomst van AIS wereldwijd marktleider blijven.

VEILIGHEID OP ZEESinds zijn introductie levert AIS (Automatic Identification System] een grote bijdrage aande veiligheid op zee, zowel voor de beroepsvaart als voor iedereen die voor zijn plezierhet water op gaat. De apparatuur van True Heading laat niet alleen de scheepvaart om uheen zien, maar zorgt er ook voor dat u zelf zichtbaar bent op de beeldschermen vanschepen in uw omgeving. True Heading apparatuur gebruikt u in combinatie met eenkaartplotter of een computer navigatieprogramma.ZENDEN EN ONTVANGEN - Zien en Gezien wordenDe AIS CTRX CARBON is een volledig goedgekeurde ClassB AIS-transponder in twee uitvoeringen. Naast destandaard CTRX CARBON is er de CTRX CARBON met eeningebouwde antennesplitter. In die versie wordt debestaande marifoonantenne gebruikt.De antennesplitter is ook als zelfstandig productleverbaar en kan dan gebruikt worden voor elk type AIS.ONTVANGST - Zie de schepen om u heenDe AIS RX CARBON is niet alleen de kleinste AIS-ontvanger op de markt, het apparaatonderscheidt zich ook door zijn uitzonderlijk goede prestaties. De ontvanger kan zoweluit het 12 Volt boordnet worden gevoed als vanuit deUSB-aansluiting van uw computer. Ook deze ontvangeris er in een ‘ ’ uitvoering met een antennesplitter diegebruik maakt van de bestaande marifoonantenne.Door zijn aantrekkelijke prijs en hoogwaardigetechnologie is de AIS RX CARBON een AIS-ontvangervoor een grote doelgroep.

VERTROUWENMist, duisternis of storm. Op zee kun je je maar weinig fouten permitteren, en alhelemaal niet als de omstandigheden moeilijk zijn. Dat weten de deelnemers aan deVolvo Ocean Race als geen ander. Tijdens hun 9 maanden lange race rond dewereld moeten de bemanningsleden niet alleen op elkaar kunnen vertrouwen, maarook op hun boot en apparatuur. Daarom zijn we er trots op dat de organisatie vande race alleen de AIS transponders van True Heading goed genoeg vond om op alleboten te installeren.

TRUE HEADING ABVendevägen 90182 32 Danderyd, Swedenwww.trueheading.setel: 46 8 54593900fax: 46 8 54593910email: info@trueheading.seTRUE HEADING NEDERLAND BVDe Dolfijn 241601 MG Enkhuizenwww.true-heading.nltel: 31 228 317004email: info@true-heading.nl

Bij True Heading weten we hoe het er op zee aan toegaat. Al meer dan 40 jaar houden we . De AIS CTRX CARBON is een volledig goedgekeurde Class B AIS-transponder in twee uitvoeringen. Naast de . Sinds zijn introductie levert AIS (Automatic Identification System] een grote bijdrage aan de veiligheid op zee, zowel voor de beroepsvaart als voor .

Related Documents:

Kwaliteitskader Werken aan Veiligheid voor lokale (wijk)teams en gemeenten 3 1 Het gaat hier om veiligheid in afhankelijkheidsrelaties (huiselijk geweld en kindermishandeling). . 3 Visie gefaseerde ketenzorg ‘Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg’, GGD GHOR Nederland, mei 2016

ketenpartners ook vaak het zicht op veiligheid vanuit Veilig Thuis op de achtergrond. De visie van S. van Arum en L. Vogtländer over directe veiligheid en risico gestuurde zorg vormt in het nieuwe handelingsprotocol de basis voor Veilig Thuis: “Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risico gestuurde zorg”, 2016.

Wat is Samenwerken aan Veiligheid? Tegenwoordig ook vaak genoemd: Safety-focused (of Safety-organized) en Strength-based Practice. Bekendste voorbeeld Signs of Safety. Dus gebaseerd op ouders in hun kracht zetten werken, maar (en) altijd gericht op veiligheid. Nieuwe naam: ‘Samenwerken aan Veiligheid’, onder die paraplu ook Geweldloos Verzet etc.

De vraag naar het nut van sociale veiligheid daarentegen, staat in functie van een te bereiken doel. Welk doel dient sociale veiligheid dan? In het kort en in het algemeen zou ik hierop willen antwoorden: sociale veiligheid dient zowel als voorwaarde voor een ontwikkeling van het individu, als voor de ontwikkeling van de samenleving.

het gaat om herstellen en borgen van veiligheid in gezinnen/huishoudens. 1 Visie gefaseerde ketenzorg ‘Eerst samenwerken voor veiligheid, dan samenwerken voor risicogestuurde zorg’, GGD GHOR Nederland, mei 2016 Handreiking sociaal- en veiligheidsdomein in verbinding Deze handreiking van Movisie helpt je als beleidsambtenaar op

Gefaseerd : eerst samenwerken voor directe veiligheid en daarna voor stabiele veiligheid. Ook de analyse verloopt gefaseerd. Eerst veiligheidstaxatie voor de veiligheidsplanning, dan risicotaxatie voor de risico-gestuurde zorg en diagnostiek voor herstelgerichte zorg. Systeemgericht : de hulp is zowel aan de kinderen als de

veiligheid Maastricht 2019-2022 beschrijft de veiligheidsthema’s waarmee we de komende 4 jaar aan de slag gaan. Ons doel? Een zo veilig mogelijk Maastricht in 2022. Anders dan eerst geven we onze veiligheidsaanpak nu nadrukkelijker vorm vanuit de leefwereld van onze inwoners. Met deze samenvatting zetten we al een eerste stap in die richting.

AutoCAD 2016 Tutorial Second Level 3D Modeling AutoCAD 2016 Tutorial Second Level 3D Modeling www.SDCpublications.com SDC Better Textbooks. Lower Prices. PUBLICATIONS